Bijbelproject – lezingen en wijnproeverij

 
In het kader van het Bijbelproject (de complete Bijbel lezen in twee jaar) worden er een paar keer per jaar extra avonden gehouden die voor iedereen toegankelijk zijn.

 
De 1e lezing in 2018 is op donderdag 15 februari 2018 met dr. Piet van Midden uit Bergambacht over de verbinding tussen het 1e en het 2e deel van de Bijbel en het belang van beide.

Aanvang 20.00 uur in De Ontmoeting. Kosten 5 euro (is incl. koffie/thee).

 
De 2e lezing/wijnproeverij is op donderdag 31 mei 2018 met Bert van der Woude, predikant en vinoloog, uit Winschoten over de Bijbelse symboliek van wijn met uitgebreide proeverij.

 
“Proef en geniet de goedheid van de HEER!”

 
De proeverij wordt gehouden met minimaal 18 opgaven (max. 50). De kosten zijn 10,- per persoon.
Aanvang 19.30 in de Ontmoeting.

 
Voor informatie en of opgave: ds.jelisverschoof@pgleimuiden.nl of via tel. 701081.

 
 
De complete Bijbel lezen in twee jaar. Dat is het doel van het project waar de Dorpskerk op 1 januari 2017 mee van start is gegaan.

 
Bijbel in gewone taal

Waarom dit project? Om de pure inhoud van de Bijbel te ontdekken. Wat staat er werkelijk in?

 
Veel gedeelten uit de Bijbel hebben diepe sporen nagelaten in bijvoorbeeld de taal, de kunst, literatuur, onderwijs, rechtspraak en politiek. Je kunt denken aan de vrijheid van geloof en geweten, gelijkwaardigheid van man en vrouw en de beschermwaardigheid van het leven.

 
Waarom?
De aanleiding voor zanger en cabaretier Remco Veldhuis om de Bijbel zelf te gaan lezen was: “tot mijn veertigste was ik heel druk om iets te bereiken. En dan ben je veertig. Je hebt een gezin je weet wat je werk is en waar je goed en niet goed in bent. Ineens kwamen er vragen over de essentie van het leven. Wat is de aard van de werkelijkheid? Wat is de zin van het leven? Hoe te leven?” De cabaretier is er niet mee opgegroeid, maar vond dat hij de Bijbel gelezen moest hebben. Na het lezen ontdekte Veldhuis onder anderen dat de Bijbel een belangrijk begin is geweest van het scheppen van orde in de morele chaos. Zijn beeld van Jezus is ook anders geworden: “Hij was zeker geen watje. Hij heeft nu een beetje een soft, stoffig imago, maar Hij was beslist iemand die radicale verandering bracht”, aldus Veldhuis.

 
Bijbel in gewone taal
Als je onbekend bent met de Bijbel dan is de in 2014 uitgekomen ‘Bijbel in gewone taal’ qua toegankelijk taalgebruik een aanrader. Andere vertalingen kunnen uiteraard ook.