‘De smaak van de Amish, het geheim van eenvoudig leven’ met kookdominee Han Wilmink uit Ommen.

Han WilminkDe Amish gemeenschap in Pennsylvania lijkt een vreemd uit de tijd geplaatst volkje. Met hun negentiende-eeuwse kleding, baarden, hoeden en paardenkoetsjes houden ze al eeuwenlang hun eigen levensstijl in stand. Terwijl de wereld om hen heen in rap tempo verandert, veranderen zij nauwelijks mee. De ‘zegen van de moderne tijd’ lijkt ze niet te interesseren. Wat is het geheim van deze mensen?

 

Han Wilmink: “Gefascineerd door hun leefwijze heb ik mij via de keuken en de religie in hun cultuur verdiept. Met een schat aan nieuwe ervaringen en verhalen kom ik graag uit mijn nieuwe kookboek ‘De smaak van de Amish’ koken.”

 

Aanvang diner: 19.00 uur. Deelname workshop: aanvang 16.00 uur.
Kosten: Diner: 20,- (incl. wijnarrangement 25,-)

 

Opgave: missionair team, mail: pverschoof@filternet.nl (tot uiterlijk 25 oktober)

 

Amish eten 

Overige informatie: De Amish-keuken is enerzijds een voortzetting van de oude Midden-Europese boerenkeuken (Zwitserland, Duitsland, Noord-Frankrijk) en anderzijds heeft zij ook elementen van de keukens van de immigranten, vooral die van de traditioneel Engelse, in zich opgenomen.