ACKC (Actie Comité Kerkelijk Centrum)

 

Komende activiteiten

15 december 2018:
Boeken- en Kerststukjes markt van 10 – 15 uur
 
6 april 2019:
Voorjaarsmarkt van 10 – 15 uur

 

Voor de 35ste keer gezellige Voorjaarsmarkt in Leimuiden

Bij de Dorpskerk in Leimuiden organiseert de Protestantse gemeente op zaterdag 14 april voor de 35ste keer een gezellige voorjaarsmarkt met spullen voor elk wat wils en een grote verloting. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan er volop gesnuffeld worden. Er is een ruim aanbod van boeken, bloemstukjes, huishoudelijke artikelen, meubelen, elektronica en speelgoed.
Er is een gezellig terras waar men wat kan drinken en zijn diverse soorten zelfgebakken taart en broodjes kroket, haring, kaas, ham, ei en er worden poffertjes gebakken. U kunt inschrijven oor een leuke levensmiddelenmand die aan het eind wordt verloot en er worden potjes zelfgemaakte advocaat verkocht. De jeugd is ook niet vergeten er zijn een aantal activiteiten speciaal voor hen. Het Rad van Avontuur draait gedurende dag een aantal rondes met leuke prijzen.
Om ongeveer 15.00 uur is de trekking van de Grote loterij. Loten zijn nog voor € 1 te koop op de markt.
1ste prijs. Drie daags hotel arrangement.
2de prijs. Diner voor twee bij restaurant de Parel.
3de prijs. Bon te besteden bij Vijg & Olijf in Leimuiden.
4de prijs. Bon te besteden bij slagerij van der Meer in Leimuiden.
5de prijs. Wijnpakket van slijterij Aad Bouwmeester in Leimuiden.

Zoals ook in voorgaande jaren het gebruik was wordt ook nu 20% van de opbrengst besteedt aan projecten die door leden van het ACKC zijn voorgedragen. Ook dit jaar zijn de projecten weer heel divers. Dank aan de diaconie die de projecten voor ons zal financieren zodat de opbrengst van de Voorjaarsmarkt geheel ten goede zal komen aan onze eigen kerk.

Projecten n.a.v. de 35e Voorjaarsmarkt

Net als in voorgaande jaren heeft het ACKC in overleg met de diaconie weer drie projecten uitgekozen waar in totaal 20% van de opbrengst van de Voorjaarsmarkt aan zal worden besteed. Deze financiering wordt verzorgd door de diaconie zodat de opbrengst van de Voorjaarsmarkt volledig ten goede kan komen aan de plaatselijke kerk.

De projecten zijn:

Hospice Amandi te Nieuwe Wetering

Hospice Amandi wil straks een liefdevolle plek zijn, middenin de gemeente, waar terminaal zieken mensen, indien dat thuis niet mogelijk is, op een waardige manier kunnen sterven. Een huis met een geborgen en liefdevolle sfeer, waar de kwaliteit van het leven bij het sterven voorop staat. Ook mensen die tijdelijk zorg nodig hebben kunnen verblijven in het huis. Zie ook hier voor meer informatie.

Kinderfonds MAMAS

Er gebeurt iets heel bijzonders in Zuid-Afrika. 1.400 gewone, lokale vrouwen zien de extreme armoede waar vooral kinderen de dupe van worden en zorgen voor opvang, scholing, medicatie én liefde. Alles wat nodig is om een kind gezond en kansrijk groot te laten worden. Zij doen dit vanuit hun eigen projecten, verspreid over heel Zuid-Afrika. Samen geven de MAMAS nu al meer dan 38.000 kinderen een toekomst. Liefdevol, trouw en onverzettelijk. Dát is MAMA POWER! Samen vormen de MAMAS de Beweging van hoop die Zuid-Afrika structureel van onderaf verandert. Zij organiseren dagelijkse zorg voor kinderen. Net zolang tot de kinderen op eigen kracht verder kunnen. Dat is het effect van MAMA POWER! Zie ook hier voor meer informatie.

Stichting Hulphond Nederland

Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Zij hebben ruim dertig jaar ervaring in het opleiden en plaatsen van hulphonden. De stichting is een kwalitatief hoogwaardige organisatie die voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- of andersoortige problematiek hulphonden inzet. De hulphonden worden met respect voor het welzijn van de hond zo breed mogelijk opgeleid door deskundige trainers. Zij zijn in staat de hulphond tot wel zeventig verschillende vaardigheden aan te leren. Door middel van het Hulphond Expertisecentrum onderscheiden wij ons met de beste hulphonden en aantoonbaar bewezen trainingen en methodieken. Hulphond Nederland heeft voor iedereen de juiste hulphond! Zie ook hier voor meer informatie.

 

Samenstelling/taakverdeling:

  • Aad Treur, voorzitter
  • Els van Elderen – van Dusseldorp, secretaris
  • Piet Vroonland, penningmeester

Overige leden:Voorjaarsmarkt 2015 2

  • Netty Siebeling
  • Jannie Eveleens
  • Alie Wesselius
  • Winfred Disseldorp
  • Wim van der Maarel
  • Monica Disseldorp
  • Piet de Ruiter