Schoenendoosactie van Edukans

De diaconie organiseert in samenwerking de PC Basisschool ‘De Schakel’ de actie Schoenmaatjes van Edukans. De kinderen hebben schoenendozen gevuld met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden. Zo wordt een simpele schoenendoos een onvergetelijk cadeau. De schoenendozen gaan naar kinderen op scholen, in weeshuizen, vluchtelingenkampen en opvangcentra voor straatkinderen in Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Albanië, Libanon en Irak.

Kleurrijke schoenendozen Laatste check Afleveren bij verzamelpunt

 

“Exodus is het verlengstuk van de diaconie”

Sinds enkele jaren ondersteunt de diaconie het werk van Exodus. Op de website van Exodus is een interview met Leen Overbeek geplaatst waarin hij een toelichting geeft op deze ondersteuning. Klik hier voor het interview en voor meer informatie over het werk van Exodus.

 

Oikocredit

De diaconie belegt ca. 12% van haar vermogen in Oikocredit. Klik hier voor meer informatie over Oikocredit.

 

Noodhulp in Oost-Congo

In december 2012 heeft de diaconie een gift gedaan aan Tear. Onze gift is besteed aan noodhulp in Oost-Congo. Caspar Waalewijn, programmamedewerker van Tear, heeft een verslag gemaakt van zijn bezoek aan Congo in maart 2013. Klik hier om het verslag te lezen.

 

Sponsoring van 2 bedden St. Franciss ziekenhuis in Karete, Zambia

bedsponsorfoto Mbusa 6bedsponsorfoto Mbusa 5
Reeds vele jaren neemt de PG Leimuiden deel aan het sponsorproject van 2 bedden van St. Franciss ziekenhuis in Karete in Zambia. Dit is destijds gedaan op advies van Hugo en Winny Heij, die in het ziekenhuis hebben gewerkt en in onze gemeente hebben gewoond en actief waren.

 

 

 

 

Weeskinderen Tanzania

Weeskinderen Tanzania
In de omgeving van Arusha (Tanzania) staat het Elisabeth Centre. Dit is een project van het Florentina Foundation uit Nederland.
Deze school is opgezet om het voor Massai kinderen mogelijk te maken onderwijs te volgen. Deze school biedt ook onderdak aan een aantal weeskinderen. Zij wonen hier en gaan er ook naar school. Familie is er niet om de kosten voor deze opvang te betalen. De ZWO helpt daarom met een jaarlijkse bijdrage voor deze kinderen.

Mede dankzij onze steun is het al mogelijk geworden om de, nieuwe, slaapverblijven op de knappen.

 

 

 

 

Projecten Kinderen in de Knel 2015 – 2017 Diaconie en ZWO

Kinderen zijn de volwassenen van de toekomst. Het is goed om daar in te investeren. Kinderen van de straat voorkomt kinderarbeid.

 
De drie projecten van Kinderen in de Knel van Kerkinactie, die PGL ondersteunt, zijn:

 • Beroepsonderwijs voor straatmeisjes in Accra – Ghana
 • Dwelling (woning) Places, Karamojong kinderen naar huis en naar school – Oeganda
 •  
  Beroepsonderwijs voor straatmeisjes in Accra
  Beroepsonderwijs voor straatmeisjes in Accra – Ghana
  In Ghana leven ruim 60.000 kinderen op straat. De Ghanese organisatie Agreds vangt straatmeisjes in Accra op, leert hen een vak en stimuleert hen terug te keren naar hun oorspronkelijke dorpen om een nieuw bestaan op te bouwen. Lees hier meer.

   

  Dwelling Places: Karamojong kinderen naar huis en naar school – OegandaKaramojong kinderen naar huis en naar school
  Ruim tienduizend kinderen leven op straat in de Oegandese hoofdstad Kampala. De organisatie Dwelling Places vangt jaarlijks 100 straatkinderen op, geeft hen een thuis, geeft hen eten en zorgt dat ze naar school gaan. Lees hier meer.