Muziekproject 2017 ‘Johannes gezongen’

In 2013 is met veel plezier de Matteüs Passie met een groot gelegenheidskoor en muziekensemble ingestudeerd en drie keer uitgevoerd (in de Dorpskerk, de Sint Jan de Doper en de Woudse Dom).

In 2017 worden de Bijbelverhalen volgens het Evangelie van Johannes ingestudeerd.

 
Johannes: met muziek een verhaal vertellen
 

De Bijbel is rijk aan verhalen, maar hoe vertaal je dat voor een breed publiek naar deze tijd? Uit Leimuiden en omstreken zijn zeventig mensen de uitdaging aangegaan om het Johannes evangelie met muziek en tekst op eigentijdse wijze vorm te geven. Op 8, 9 en 14 april zijn de uitvoeringen van de ‘Johannes’ te zien op drie locaties in Rijnsaterwoude en Leimuiden: in de Sint Jan (8 april 20.00 uur), de Woudse Dom (9 april 15.00 uur) en de Dorpskerk (14 april 20.00 uur). Nieuwe en oude muziek wisselen elkaar af.

De Johannes wordt uitgevoerd onder muzikale leiding van Theo van der Hoorn door een groot projectkoor van 70 mensen en een instrumentaal ensemble. Een dramagroep verbindt de liederen met de teksten. Tussendoor kunt u meezingen met samenzangliederen. De muziek is van Gerard van Amstel.

Namens het missionaire werk,
Petra Verschoof

 

Zondag 5 maart: Lezing Piet van Midden: Het verhaal achter ‘de Johannes’

In welke tijd leefde Johannes? Wat waren zijn omstandigheden? Waarom schreef hij het Johannes evangelie? Waar gaat het over? Zijn de verhalen van toen relevant voor onze tijd? Schrijver, docent en theoloog Piet van Midden uit Bergambacht gaf op 5 maart een lezing over ‘de Johannes’. De lezing is hieronder te beluisteren.

 
Muzikale uitleg van dirigent Theo van der Hoorn
 
Inhoudelijke uitleg door dominee en tekstschrijver Piet van Midden
 
Tekstboekje Johannes

 
Sopraanpartijen
Altpartijen

Tenorpartijen
Bas partijen
Solo-partijen

 

Golgotha – Mattheüs passie

 

 
Muziekproject 2017 1Muziekproject 2017 2Muziekproject 2017 3Muziekproject 2017 4