Levenskunst

Woensdagavond 18 november: Lezing ‘Levenskunst’
Kick Bras (predikant van de PKN en auteur van vele boeken op het gebied van spiritualiteit en mystiek) geeft op 18 november een lezing over ‘spirituele levenskunst’.

“Spiritualiteit wordt nogal eens vereenzelvigd met buitenissige dingen, of met emotionele toestanden, alleen geschikt voor vreemde vogels. Ik denk dat er zo een vertekend beeld van spiritualiteit ontstaat. Spiritualiteit is iets voor het volle leven, midden in de maatschappij, van mensen zoals u en ik. Het is niet een zaak van emoties, die dan zo opgerekt worden dat men buitengewone dingen ervaart. Het is ook niet alleen een zaak van gehoorzaamheid aan goddelijke wetten en het uitvoeren van religieuze rituelen. Er komt ook inzicht bij kijken, wijsheid. Wijsheid die uitmondt in levenskunst. Over deze wijze levenskunst kom ik op 18 november meer vertellen.” Kick Bras.

Lichtvoetig en ernstig je weg gaan

Je laten raken door wat je wedervaart

Visionair leren waarnemen

Leren omgaan met lijden en kwaad

De stilte cultiveren

Omgevormd worden in licht

“En je daarbij laten voeden door de levenskunst van Jezus die zichzelf vergeleek met een herder die zijn schapen doet ingaan en uitgaan, zodat zij leven vinden en overvloed. Dat is spirituele levenskunst.” Kick Bras.

Aanvang: 20.00 uur (koffie vanaf 19.45 uur). Entree: 5 euro.
Organisatie: missionair team. Plaats: De Ontmoeting.

Levenskunst