Aankomende reizen en excursies

 

Groepsreis 8 t/m 16 mei 2018: Israël / VOLGEBOEKT!

Voorjaar 2018 staat er voor de 7e maal vanuit Leimuiden een groepsreis gepland. Dit keer een 9-daagse groepsreis naar Israël (8 mei t/m 16 mei 2018). In 2018 hoopt Israël 70 jaar te bestaan. Beleef het mee en ervaar Israël in de zeer afwisselende natuur, de oude en nieuwe cultuur en de rijke religieuze geschiedenis!

 
Reisleiding: Jelis en Petra Verschoof (tel. 0172 701081).

 
Op zondag 1 oktober 2017 is er van 13.30 tot 15.00 uur een informatiebijeenkomst over de reis naar Israël in De Ontmoeting. Iedereen van harte welkom!
 
Klik hier voor het van dag tot dagprogramma.

 
Groepsreis 2018: Israël. Het land waar de Bijbel gaat leven…

Volgend voorjaar hoopt de staat Israël haar 70-jarig bestaan te vieren. Een unicum voor het land als je teruggaat in de geschiedenis van voor en na het ontstaan. Naast het in de regio lopende 2-jarig Bijbelleesproject en de gezongen Passies is het een extra aanleiding om tijdens het jubileumjaar volgend jaar van 8 t/m 16 mei een 9-daagse groepsreis te organiseren.
“Tof” om het op z’n Hebreeuws te zeggen, om op ontdekking te gaan naar de oorsprong van de Bijbel en in de voetsporen van Jezus en zijn vrienden het land te ontdekken!

 
De rondreis begint in de plaats waar Jezus is opgegroeid. De plaats waarvan Natanaël zei: “Kan er iets goeds komen uit Nazareth? We bezoeken onder meer de Basiliek van de Aankondiging, die is gebouwd op de plaats waar de engel Gabriël aan Maria verscheen. Ook lopen we een stukje van de Gospeltrail. Dit pad beginnen we bij de berg Kedumim, iets ten zuiden van Nazareth, waar een woedende menigte Jezus vanaf wilde gooien na een preek in de synagoge. De plaats Kana wordt bezocht waar Jezus tijdens een bruiloft water in wijn veranderde. De route wordt vervolgd over mooie heuvels en door groene bossen richting het Noorden om later weer af te zakken naar de omgeving van het Meer van Galilea. Daar woonde Jezus, sloten zijn leerlingen zich bij hem aan en hield hij zijn eerste preken. We gaan natuurlijk ook naar Jeruzalem. We treden in de voetsporen van Jezus. We wandelen over de Olijfberg met de eeuwenoude olijfbomen en de tuin Getsemané aan de voet van deze berg, waar Jezus bad in de nacht voor zijn kruisiging. We lopen over de Via Dolorosa, waar Jezus zijn laatste tocht liep, waar je onder meer een bezoek brengt aan de Klaagmuur, de Grafkerk en de Graftuin. Tot slot rijden we via de grotten van Engedi, waar het Bijbelse verhaal van David en Saul zich afspeelde, de Dode Zee en het enorme fort van Herodes, ‘Massada’, naar het mooie havenstadje Jaffo aan de Middellandse Zee.

 
Ontdek Israël in de schoonheid van de natuur, de rijke cultuur en de diep gewortelde religie op deze 9-daagse rondreis door Israël. Laat je verrassen door het rijke en gevarieerde landschap en klimaat in dit kleine land, dat je per auto in 6 uur kunt doorkruisen!

 

Excursiedag ‘Religieus Erfgoed’

Op zaterdag 1 september 2018 wordt de 4e ‘Religieus Erfgoedroute’ per touringcar gereden.
Fietsend, lopend of wandelend door Nederland kom je ze nog steeds tegen: religieuze gebouwen met een eeuwenlange geschiedenis of soms ook nieuw gebouwd. Vaak zijn ze beeldbepalend voor de plaats en omgeving en zeggen ze iets over de identiteit van de stad of het dorp.

 
Vertrekgarantie bij 30 aanmeldingen. De touringcar heeft max. 50 zitplaatsen.

 
Vertrek: 9.30 uur voor De Ontmoeting. Bestemming: Haarlem. Iedereen van harte welkom!

 

Eerdere gemeentereizen
Groepsreis 24 april t/m 1 mei 2017: Malta en Gozo

Malta

 
Malta en Gozo hebben een bewogen en rijke geschiedenis en een prachtige natuur! De apostel Paulus heeft op Malta schipbreuk geleden en is er gastvrij ontvangen. Veel plaatsen op het eiland herinneren aan zijn verblijf. Malta kent ook een lange geschiedenis van ridders en hun idealen (Maltezer ridders). De Orde van St. Jan is een uitvloeisel van die idealen van naastenliefde en pelgrimage.

zendingsreis-paulus
 

Groepsreis 19 t/m 26 september 2016: Armenië

Armenie

Klik hier voor de foto’s van de groepsreis van september 2016.

Armenië is een land dat niet direct in het vizier ligt. Het ligt ten oosten van Turkije, daaraan grenzend en verder ook – met de klok mee – aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran, en aan Nachitsjevan. Het is het eerste land ter wereld dat een christelijk land is geworden (301 na Chr). Overheerst door vele volkeren, omringd door islamitische landen, getekend door de genocide van 1915 en toch nog steeds haar eigen identiteit behouden… Dat vraagt om een nadere kennismaking met het land en de mensen.

 

 

 

 

Groepsreis naar Griekenland ‘In de voetsporen van Paulus’ – 22 september t/m 1 oktober 2015

Vanuit de Protestantse gemeente wordt er sinds 2012 jaarlijks een groepsreis georganiseerd met een aan de bijbel gerelateerde bestemming. Israël, Rome en Jordanië zijn in de voorgaande jaren bezocht. Eind september 2015 stond de ‘Paulusreis in Griekenland’ op de agenda.

Groepsfoto Griekenlandreis

 

‘Jordanië: het land van Mozes, Ruth en Jezus’ – 28 mei t/m 4 juni 2014

IMG_1525IMG_1447

 

Van woensdag 28 mei t/m woensdag 4 juni was een groep van 22 personen onderweg in Jordanië. Het was een mooie gemêleerde groep uit verschillende gemeenten: Leimuiden, Weteringbrug, Rijsenhout, Zevenhoven, Andijk etc.. In een heel goede onderlinge sfeer mochten wij 6 dagen rondreizen door dit mooie land met zoveel vriendelijke mensen en zoveel Bijbelse geschiedenis. Zo waren wij bij de rivier de Jabbok, waar Jacob worstelde met een engel van de HEER en een nieuwe naam kreeg, en stonden wij aan de Jordaan op de plaats waar Johannes de Doper doopte.

 

Op de berg Nebo, waarvandaan Mozes het beloofde land mocht zien zongen wij Gezang 290: ‘Er is een land van louter licht’. In de rotsstad van de Nabateeën Petra hebben wij een kerkdienst gehouden met een prachtige collecteopbrengst voor het christelijke tehuis voor gehandicapte kinderen ‘Jemima’ in Bethlehem in Israël. Al met al een samenbindende en verdiepende reis waarop wij met dankbaarheid mogen terugzien.

Lees meer in het reisverslag en bekijk de foto’s.

 

Gemeentereis naar Rome: 11 t/m 15 oktober 2013

 
Groepsfoto reis Rome 2013Rome sept 2010

Van vrijdag 11 oktober t/m dinsdag 15 oktober waren wij samen met 24 reisgenoten onderweg in Rome. Het is een heel goede tijd geweest, in een heel goede onderlinge sfeer. Zondag 13 oktober bezochten wij de oecumenische kerkdienst in de ‘Kerk van de Friezen’, waar elke zondag Nederlandstalige diensten gehouden worden. Daarna bezochten wij nog een viering op het plein vóór de Sint Pieter, waar zich 10.000-den mensen verzameld hadden voor een bijzondere openluchtviering waarin paus Franciscus zelf voorging. Echt een heel bijzondere belevenis, waaruit blijkt hoe de Kerk ook vandaag lééft! Al met al een verrijkende en samenbindende reis.