Reizen en excursies

Informatiebijeenkomst 14 januari 2024: Groepsreizen met inhoud

 

Aankomende reizen

 

8-daagse groepsrondreis Ierland ontdekken (10 t/m 17 juni 2024)

Ontdek Ierland, het land van adembenemende landschappen, rijke historie en Keltisch Christendom. Wie was Sint Patrick en wat was zijn drijfveer? Maak een ‘Evensong’ mee in de St Patrick Kathedraal en ga mee op ontdekkingsreis langs eeuwenoude kerken, kastelen, prachtige tuinen, kleurrijke vissersdorpjes, over groene heuvels en langs de hoogste kliffen die je ooit gezien hebt. Een prachtig programma met ontmoetingen, stads- en natuurwandelingen en tijd voor opsteken in een van de vele gezellige pubs van Ierland.
We vliegen retour op Dublin. De hotels zijn op vier verschillende locaties, van Dublin naar de west en zuid kust van Ierland. De kilometers worden per luxe touringcar overbrugd.

9-daagse Wandelvakantie van Porto naar Santiago de Compostella (eind sept/begin okt 2024)

Al eeuwenlang trekken pelgrims te voet vanuit het noorden, zuiden, oosten en westen naar Santiago de Compostella. Eind september 2024, als de wijngaarden rood, oranje en geel verkleuren en de hitte van de zomer voorbij is, loopt de wandelvakantie via de zuidelijke route, de Camino Portugues met als einddoel Santiago. Vanuit Porto in Portugal wandel je langs ruige kliffen en over middeleeuwse bruggetjes naar eeuwenoude dorpjes in het liefelijke en groene Spaanse Galicië.
De wandelreis start in het prachtige Portugese Porto (bekend van de port) met eerst een stadswandeling als toepasselijke opwarmer voor de pelgrimage. Na een transfer naar het Portugese vestingstadje Valença do Minho begint de voettocht van gemiddeld 20 kilometer per dag. Onder meer via Redondela, Pontevedra, Caldas de Rei en Padrón naar Santiago. Deze route is minder bekend dan de Camino Frances vanuit het oosten, maar ook hier worden we als reiziger overal gastvrij onthaald. Wie gaat er mee en zegt: veters vast en vamos! (= laten we gaan)

Organisatie – Vanuit de Protestantse gemeente Leimuiden worden er jaarlijks door Petra en ds. Jelis Verschoof, in samenwerking met Drietour Reizen, groepsreizen georganiseerd. De samenstelling van de groepen wisselt per reis en bestemming. De deelnemers komen uit Noord en Zuid Holland, Friesland, Utrecht, enz. Iedere keer zijn er nieuwe mensen die aanhaken wat zorgt voor een aangename dynamiek.
Informatiebijeenkomst – Bent u/je geïnteresseerd? Op zondagmorgen 14 januari is er van 11.00 tot 12.30 uur een informatiebijeenkomst in de Dorpskerk van Leimuiden, Dorpsstraat 49.
Laat graag weten of je kunt komen. Mail: pverschoof@solconmail.nl

Van harte welkom namens de reisleiding,

Petra en Jelis Verschoof

 
 

Eerdere gemeentereizen

 

6 t/m 13 september 2023: 8-daagse groepsreis Noord- Macedonië

Tijdens deze reis is onze vaste standplaats een 4*hotel aan het prachtige meer van Ohrid. Noord-Macedonië is een bergachtig landschap met veel meren en een bewogen geschiedenis. De oude stad Ohrid is een culturele schatkist en wordt wel het ‘Jeruzalem van de Balkan’ genoemd. Van daaruit worden er diverse excursies gemaakt: onder anderen een dagtocht naar Albanië, bezoek aan historische bezienswaardigheden in en nabij andere steden/dorpen en een boottocht langs de bronnen van de rivier Zwarte Drim.
Lees hier meer over het volledige programma.
 

8 t/m 17 mei 2023: 10-daagse Pelgrimsreis Santiago de Compostela, Spanje


Pelgrimage naar Santiago de Compostela; een van de belangrijkste bedevaartsplaatsen van Europa. Velen gingen u voor. Tijdens deze pelgrimstocht wandelt u dagelijks een deel (zo’n 15 kilometer per dag) van de beroemde Jacobsroute naar Santiago de Compostela, de stad met het graf van de apostel Jacobus.
De prachtige wegen, waar u pelgrim met de pelgrims bent, voeren u via El Cebreiro, Sarria, Leboreiro, Pedrouzo en Lavacolla naar Santiago; langs verborgen heiligdommen en eeuwenoude kerken. Bezinning en stilte staan centraal. Een unieke en boeiende ervaring! En zoals u wellicht weet, is “onderweg zijn” op deze beroemde Camino, net zo belangrijk als aankomen!
 

24 t/m 31 mei 2022: 8-daagse groepsreis naar Samos met bootexcursie naar Patmos en Efeze


 
Samos is één van de groenste eilanden van Griekenland en heeft door de eeuwen heen een strategische ligging en een boeiende geschiedenis. Vanaf Samos varen we naar Patmos en bezoeken o.a. de grot waar de apostel Johannes het laatste en tevens meest mysterieuze Bijbelboek Openbaring heeft geschreven. Een andere dag varen we voor een dagexcursie naar Turkije en bezoeken Efeze waar de sporen van de apostel Paulus nog duidelijk invoelbaar zijn.
 

Groepsreis 29 april t/m 7 mei 2019: Umbrië, ‘In de voetsporen van Franciscus van Assisi’

 
Leven en werk van Franciscus van Assisi zijn tot de dag van vandaag een inspiratiebron voor talloze mensen. Het is niet toevallig dat de huidige paus de naam aangenomen heeft van de middeleeuwse Franciscus. Eenvoud, natuur, aandacht voor elkaar, zijn thema’s die Franciscus geestelijke betekenis heeft gegeven. De reis gaat langs plaatsen en plekken die in het leven van Franciscus belangrijk waren.

 

Groepsreis 8 t/m 16 mei 2018: Israël

Israël. Het land waar de Bijbel gaat leven…

In 2018 bestaat de staat Israël 70 jaar. Een unicum voor het land als je teruggaat in de geschiedenis van voor en na het ontstaan.

De rondreis begon in de plaats waar Jezus is opgegroeid. De plaats waarvan Natanaël zei: “Kan er iets goeds komen uit Nazareth? De Basiliek van de Aankondiging werd bezocht, die is gebouwd op de plaats waar de engel Gabriël aan Maria verscheen. Vervolgens werd een stukje van de Gospeltrail gelopen, bij de berg Kedumim, iets ten zuiden van Nazareth, waar een woedende menigte Jezus vanaf wilde gooien na een preek in de synagoge. De plaats Kana werd bezocht waar Jezus tijdens een bruiloft water in wijn veranderde. De route vervolgde over mooie heuvels en door groene bossen richting het Noorden om later weer af te zakken naar de omgeving van het Meer van Galilea. Daar woonde Jezus, sloten zijn leerlingen zich bij hem aan en hield hij zijn eerste preken.

Ook ging de reis naar Jeruzalem, waarbij de voetsporen van Jezus werden gevolgd: wandelen over de Olijfberg met de eeuwenoude olijfbomen en de tuin Getsemané aan de voet van deze berg, waar Jezus bad in de nacht voor zijn kruisiging. Lopen over de Via Dolorosa, waar Jezus zijn laatste tocht liep, met onder meer een bezoek aan de Klaagmuur, de Grafkerk en de Graftuin . De reis eindigde via de grotten van Engedi, waar het Bijbelse verhaal van David en Saul zich afspeelde, de Dode Zee en het enorme fort van Herodes, ‘Massada’, naar het mooie havenstadje Jaffo aan de Middellandse Zee.

 

Groepsreis 24 april t/m 1 mei 2017: Malta en Gozo

Malta

 
Malta en Gozo hebben een bewogen en rijke geschiedenis en een prachtige natuur! De apostel Paulus heeft op Malta schipbreuk geleden en is er gastvrij ontvangen. Veel plaatsen op het eiland herinneren aan zijn verblijf. Malta kent ook een lange geschiedenis van ridders en hun idealen (Maltezer ridders). De Orde van St. Jan is een uitvloeisel van die idealen van naastenliefde en pelgrimage.

zendingsreis-paulus
 

Groepsreis 19 t/m 26 september 2016: Armenië

Armenie

Klik hier voor de foto’s van de groepsreis van september 2016.

Armenië is een land dat niet direct in het vizier ligt. Het ligt ten oosten van Turkije, daaraan grenzend en verder ook – met de klok mee – aan Georgië, Azerbeidzjan, Iran, en aan Nachitsjevan. Het is het eerste land ter wereld dat een christelijk land is geworden (301 na Chr). Overheerst door vele volkeren, omringd door islamitische landen, getekend door de genocide van 1915 en toch nog steeds haar eigen identiteit behouden… Dat vraagt om een nadere kennismaking met het land en de mensen.

 

 

 

 

Groepsreis naar Griekenland ‘In de voetsporen van Paulus’ – 22 september t/m 1 oktober 2015

Vanuit de Protestantse gemeente wordt er sinds 2012 jaarlijks een groepsreis georganiseerd met een aan de bijbel gerelateerde bestemming. Israël, Rome en Jordanië zijn in de voorgaande jaren bezocht. Eind september 2015 stond de ‘Paulusreis in Griekenland’ op de agenda.

Groepsfoto Griekenlandreis

 

‘Jordanië: het land van Mozes, Ruth en Jezus’ – 28 mei t/m 4 juni 2014

IMG_1525IMG_1447

 

Van woensdag 28 mei t/m woensdag 4 juni was een groep van 22 personen onderweg in Jordanië. Het was een mooie gemêleerde groep uit verschillende gemeenten: Leimuiden, Weteringbrug, Rijsenhout, Zevenhoven, Andijk etc.. In een heel goede onderlinge sfeer mochten wij 6 dagen rondreizen door dit mooie land met zoveel vriendelijke mensen en zoveel Bijbelse geschiedenis. Zo waren wij bij de rivier de Jabbok, waar Jacob worstelde met een engel van de HEER en een nieuwe naam kreeg, en stonden wij aan de Jordaan op de plaats waar Johannes de Doper doopte.

 

Op de berg Nebo, waarvandaan Mozes het beloofde land mocht zien zongen wij Gezang 290: ‘Er is een land van louter licht’. In de rotsstad van de Nabateeën Petra hebben wij een kerkdienst gehouden met een prachtige collecteopbrengst voor het christelijke tehuis voor gehandicapte kinderen ‘Jemima’ in Bethlehem in Israël. Al met al een samenbindende en verdiepende reis waarop wij met dankbaarheid mogen terugzien.

Lees meer in het reisverslag en bekijk de foto’s.

 

Gemeentereis naar Rome: 11 t/m 15 oktober 2013

 
Groepsfoto reis Rome 2013Rome sept 2010

Van vrijdag 11 oktober t/m dinsdag 15 oktober waren wij samen met 24 reisgenoten onderweg in Rome. Het is een heel goede tijd geweest, in een heel goede onderlinge sfeer. Zondag 13 oktober bezochten wij de oecumenische kerkdienst in de ‘Kerk van de Friezen’, waar elke zondag Nederlandstalige diensten gehouden worden. Daarna bezochten wij nog een viering op het plein vóór de Sint Pieter, waar zich 10.000-den mensen verzameld hadden voor een bijzondere openluchtviering waarin paus Franciscus zelf voorging. Echt een heel bijzondere belevenis, waaruit blijkt hoe de Kerk ook vandaag lééft! Al met al een verrijkende en samenbindende reis.