De commissie Beeld en Geluid verzorgt het beeld (via beamer) en het geluid tijdens kerkdiensten in de Dorpskerk en de uitzendingen van de kerkdiensten via de kerktelefoon en internet. De commissie zorgt voor het beheer en onderhoud van de aanwezige apparatuur. Via www.kerkomroep.nl zijn de kerkdiensten te beluisteren of terug te luisteren. U hoeft niet in te loggen maar klikt onder ‘Uitzending’ op luisteren van de dienst die u wilt beluisteren.

 

Samenstelling:

  • Gert Rietdijk
  • Jacques Roodenburg
  • Els van Elderen
  • Marianne Tukker
  • Frank Hoogeveen

 

Dankdienst voor het leven van mevrouw Lize van der Luit op woensdag 15 september om 14.00 uur vanuit de Dorpskerk in Leimuiden.
De dienst is met beeld te volgen via YouTube en te beluisteren via www.kerkomroep.nl. U hoeft voor Kerkomroep niet in te loggen maar klikt onder ‘Uitzending’ op luisteren bij de dienst die u wilt beluisteren.

 

Bevestigingsdienst ds. Gerard van Viegen op zondag 29 augustus
Zondag 29 augustus heeft de bevestiging en intrede van onze nieuwe predikant ds. Gerard van Viegen plaatsgevonden. De dienst is zowel YouTube als via www.kerkomroep.nl terug te kijken/luisteren. De liturgie van zondag 29 augustus kunt u hier bekijken.

Klik hier voor de foto’s.

 

Zondag 6 juni is dhr. Bram van Dijke van St. Mensenkinderen voorgegaan in de dienst.

Tijdens de dienst heeft hij verteld over het werk van Stichting Mensenkinderen. Deze organisatie helpt kinderen, gezinnen, gehandicapten en bejaarden in Albanië, Armenië en Moldavië voor wie niemand anders zorgt. De diaconie steunt al vele jaren projecten van Mensenkinderen en doet hier verslag van in Op Weg. Het was de bedoeling dat de heer Bram van Dijke een presentatie zou geven tijdens het koffiedrinken na afloop van de dienst, maar vanwege de huidige omstandigheden was dit niet mogelijk. Om ook thuis zoveel mogelijk mensen de dienst actief mee te kunnen laten beleven, is de dienst niet alleen via www.kerkomroep.nl maar ook met beeld via YouTube uitgezonden. Voor de YouTube uitzending klik hier.

 
De dienst van zondag 11 april en de aansluitende gemeentevergadering werd via YouTube uitgezonden. Klik hier om de uitzending terug te kijken.
 

De dienst van Paasmorgen is te bekijken via YouTube. Klik hier voor de link.

Familieviering op Valentijnsdag  14 februari “Liefde is… een cadeau op zichzelf.”

Zondag 14 februari is er een familieviering met Heilige Herrie en heeft als thema liefde/verliefdheid.
De rode draad door de viering is het Bijbelboek Hooglied, waarin twee geliefden hun gevoelens en aantrekkingskracht voor elkaar delen. Een paar van die gevoelens worden uitgedrukt met Heilige Herrie. Dat zijn clips van popmuziek die, vergelijkbaar met the Passion op tv, worden gebruikt om het Bijbelverhaal in het nu te plaatsen. 
Omdat het Valentijnsdag is staat de liefde tussen mensen centraal, maar niet zonder ook stil te staan bij de bron van liefde. Dat liefde ook nooit iets vanzelfsprekends is, pijn kan doen en dat liefde vele vormen kent. De dienst begint om 09.30 uur.
U kunt de kerkdienst volgen via www.kerkomroep.nl. U hoeft niet in te loggen maar klikt onder ‘Uitzending’ op luisteren bij de dienst die u wilt beluisteren. U kunt deze dienst online bekijken door hier te klikken. U kunt Orde van dienst voor de zondag hier bekijken.

Verhaaldienst van zondag 3 januari vanuit de Dorpskerk in Leimuiden.
GEBOREN VOOR HET LICHT
Het verhaal van de blindgeborene
Hans Bouma, verhaal en poëzie – Peter van Dongen, piano en orgel
Over de blindgeborene, die blinde man uit Johannes 9 die door Jezus uit alle duisternis naar het licht wordt getild, kun je een preek houden, maar je kunt hem ook zelf aan het woord laten. Dat gebeurt in deze dienst. Met als titel Geboren voor het licht, vertelt hij, vijfenhalf jaar na zijn genezing, bij monde van Hans Bouma zijn verhaal. Een even spannend als bevrijdend verhaal waaraan Peter van Dongen muzikaal meewerkt.
Het verhaal van de blindgeborene wordt ingeleid door de poëtisch-muzikale collage Zo valt er te leven.
Klik hier als u deze dienst wilt bekijken.

Dienst van eerste Kerstdag vanuit de Dorpskerk in Leimuiden
Klik hier als u deze dienst wilt bekijken.

Dienst van Woord en Gebed bij het afscheid van Gerdina (Diny) Groot – Madern
De dienst heeft plaats gevonden op vrijdag 18 december. Klik hier en u wordt automatisch naar de YouTube pagina van PgLeimuiden geleid. U kunt de liturgie bekijken en downloaden door hier te klikken. U hoeft zich niet te registreren maar rechtsboven op het pijltje naar beneden klikken om de liturgie te downloaden.

Doopdienst van Tom Vooijs en Vera Hoogeveen van 13 december 2020
Klik hier als u deze dienst wilt bekijken.

Gedachtenis dienst vanuit de Dorpskerk in Leimuiden van 22 November 2020
Klik hier als u deze dienst wilt bekijken.

Dankdienst voor het leven van Cees Brus van 19 mei 2020
Klik hier als u deze dienst wilt bekijken.