Kerkelijke feestdagen

Informatie bij de kerkelijke feestdagen

 

Kerst ‘God werd mens’

Kerst is het geboortefeest van Jezus Christus. Dit kind is niet zomaar een kind, Hij is de Zoon van God. In Jezus komt God zelf naar deze aarde. Dat geeft hoop. God is niet een God ver weg. ‘God werd mens’. Dat is in drie woorden wat de kerk viert met Kerst.

 

Pasen ‘Het feest van leven uit de dood’

Pasen is hét centrale feest van de christelijke kerk. Het is het feest van leven uit de dood, van de dood en opstanding van Jezus Christus. Zijn dood aan het kruis betekende een nieuw begin. Het kruis is teken van verzoening tussen God en mensen, alle leed en schuld is door Jezus weggedragen. Ook de dood heeft het laatste woord niet meer.

 

Hemelvaart

Met Hemelvaart vieren we dat Jezus voor ons na Pasen een andere plaats gekregen heeft. Hij is “Gods rechterhand” op wie we altijd een beroep mogen doen.

 

Pinksteren : ‘Vijftig dagen na Pasen’

50 dagen na Pasen gebeurt het op het oogstfeest in Jeruzalem. De Geest van God daalt neer op zijn leerlingen, die helemaal in vuur en vlam raken. Sindsdien viert de kerk met Pinksteren de komst van de Heilige Geest. Ook nu nog raakt die Geest mensen aan, zodat ze geïnspireerd raken door Jezus.

 

www.ikzoekgod.nl
www.pkn.nl
www.mijnkerk.nl