Buurtkastje bij Dorpskerk

Sinds kort (eind juli 2023) is er aan de noordzijde van de Dorpskerk een Buurtkastje geplaatst.

Het Buurtkastje is een sociale ontmoetingsplek voor iedereen en het principe van het kastje is simpel: ‘Pak wat je echt nodig hebt, geef wat je kunt missen!’ In het kastje staan dus levensmiddelen om te ruilen. Het doel is drieledig: minder voedsel verspillen en mensen met weinig geld helpen. En samen werken aan een meer sociale buurt. Het is dus een win-win situatie! In principe is het kastje het hele jaar open.

Mensen die als goede buur iets kunnen en willen missen kunnen artikelen in het kastje leggen zoals koekjes, frisdrank, potjes saus, pindakaas, luiers of zeep. Mensen die iets nodig hebben kunnen een artikel uit het kastje pakken. Zo help je elkaar! De voorwaarde is dat de artikelen goed en ongebruikt moeten zijn.

Het idee komt van de Amerikaanse Jessica Mcclard. Zij bouwde kastjes voor eten en andere producten bedoeld voor mensen die het minder breed hebben. Jessica kwam op het idee door de kastjes, waaruit mensen gratis boeken konden pakken, die je vaak op vakantie tegenkomt. Een principe dat ook in Nederland niet onbekend is.

0 Comments